Δεν είναι μόνο η αμετάκλητη κατασπατάληση του περιβάλλοντος και αναντικατάστατων πόρων. Είναι επίσης η ανθρωπολογική καταστροφή των ανθρώπινων όντων που μεταμορφώνονται σε παραγωγικά και καταναλωτικά κτήνη, σε εξαχρειωμένους ζάπερ...

Κορνήλιος Καστοριάδης

Για να τα δούμε λιγάκι με αριθμούς.

Στις  εκλογές του 2009, το ποσοστό Αποχής και Λευκών/Ακύρων έφτασε στο 31,72%.

Αν κάνουμε την αναγωγή, τότε το ΠΑΣΟΚ, κυβερνάει όχι με το 43,8%, που του δίνουν, μη καταμετρώντας το παραπάνω ποσοστό, αλλά με ποσοστό 29,90%.

Τουτέστιν, 3 στους 10 πολίτες που δεν επέλεξαν κόμμα (απείχαν ή ψήφισαν Λευκό /Άκυρο), έδωσαν το δικαίωμα σε άλλους 3 πολίτες, να εκλέξουν κυβέρνηση.

Το αστείο είναι πως το Σύστημα εξουσίας, έχοντας ήδη εντοπίσει την αδιαφορία του κοινού για την σημερινή πολιτική πρόταση, έχει οργανώσει ένα ολόκληρο σύστημα πληροφόρησης που αναγάγει την Αποχή ή το Λευκό/Άκυρο σε ‘’πολιτική πρόταση’’.

Είναι , λένε, ‘’πολιτική άποψη’’ η Αποχή, είναι ‘’πολιτική άποψη’’ το Άκυρο ή το Λευκό.

Κρύβουν βέβαια από τους περισσότερους πως έχουν παράλληλα δημιουργήσει έναν τέτοιο Εκλογικό Νόμο, που μπορεί να καρπώνεται και την Αποχή και τα Λευκά/Άκυρα, δίνοντας την δύναμη σε αυτούς τους 3/10 πολίτες, να παρέχουν αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Όσο η Αποχή ή τα Λευκά/Άκυρα, δεν θα φαίνονται στο Κοινοβούλιο, με ‘’άδειες θέσεις’’ (20% η αποχή-20% λιγότερες θέσεις στο κοινοβούλιο), τόσο δεν θα είναι λύση μια τέτοια επιλογή (αποχή ή λευκό/άκυρο).

Ο νέος εκλογικός νόμος, κρύβει και περισσότερες παγίδες.

Για όσους έχουν αντιληφθεί το παιχνίδι του Συστήματος Εξουσίας με τα Λευκά/Άκυρα, και έχουν αποφασίσει να πάνε να ψηφίσουν, αλλά να δώσουν τη ψήφο τους σε μικρό κόμμα, το Σύστημα Εξουσίας, έχει βρει ακόμη μια λύση.

Όλες οι ψήφοι που θα πάρουν μικρά κόμματα, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ δηλαδή κόμματα που δεν θα πιάσουν το ελάχιστο ποσοστό για να μπούνε στο κοινοβούλιο, θα μετατραπούν σε ψήφους του πρώτου κόμματος!!

Ναι, ναι, καλά ακούσατε. Αν ψηφίσεις πχ ‘’Κυνηγούς’’, είναι σαν να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ.
Αν ψηφίσεις ‘’Λεβέντη’’, είναι σαν να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ.

Όλα τα παραπάνω, αποδεικνύουν πως και αυτή η κυβέρνηση, και η προηγούμενη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ, μιας και δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία, αλλά είναι ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ μέσω ενός εκλογικού συστήματος κομμένου και ραμμένου στα μέτρα τους, και στον ‘’ιδιωτικό στρατό’’ που έχουν αποκτήσει από τους υποτελείς δημόσιους υπαλλήλους τους.

Μια τέτοια κυβέρνηση, είναι κυβέρνηση όχι απλά μειοψηφίας, αλλά κυβέρνηση ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, εφόσον ο εκλογικός νόμος που αυτοί (και οι προηγούμενοι) που τους ανέδειξε σε εξουσία, είχε εξ αρχής δημιουργηθεί ώστε να πνίξει κάθε επιθυμία των πολιτών για αλλαγή πολιτικής.0 comments so far.copy is right...