Δεν είναι μόνο η αμετάκλητη κατασπατάληση του περιβάλλοντος και αναντικατάστατων πόρων. Είναι επίσης η ανθρωπολογική καταστροφή των ανθρώπινων όντων που μεταμορφώνονται σε παραγωγικά και καταναλωτικά κτήνη, σε εξαχρειωμένους ζάπερ...

Κορνήλιος Καστοριάδης

Ως εδώ

 

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Ως εδώ.

Σας ακούμε κάθε μέρα στα δελτία ειδήσεων. Δηλώσεις, παραδηλώσεις και μετά σχολιασμοί και τα τοιαύτα δήθεν για την "αντικειμενική" μας ενημέρωση.

Ως εδώ.

Τώρα θα ακούσετε και εμάς.

Είμαστε η γενιά των 400 ευρώ. Των stage, της ευέλικτης εργασίας, της δια βίου μάθησης (πάντα με τα έξοδά μας), της εργασιακής ανασφάλειας, της ακρίβειας, των 2 πτυχίων που δεν χρησιμεύουν σε τίποτα. Της καταπάτησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων, του εξευτελισμού μας από εργοδότες, πολιτηκάντηδες και λοιπούς.

Είμαστε η γενιά που την κλείνετε σε σχολεία, παλευοντας να χώσετε στο κεφάλι μας τους εθνικισμούς σας, τις προκαταλήψεις σας, την πατριδολαγνεία σας, το ψέμα σας, την υποταγή.

Είμαστε τα παιδιά που εξευτελίζουν και προκαλούν τα ΜΑΤ, οι ασφαλίτες, οι ειδικοί φρουροί και κάθε λογής αστυνομικός που έφτιαξε η δημοκρατία σας (και έχει εγκαταστήσει παντού σαν άλλο στρατό κατοχής) όποτε βρεθούμε στο δρόμο τους, τα καθημερινά αντικείμενα της κατάχρησης εξουσίας τους.


Είμαστε οι τραυματίες των φοιτητικών και μαθητιων διαδηλώσεων, τα κεφάλια μας τα κλοτσήσαν στην άσφαλτο, την αξιοπρέπειά μας την εξαφάνισαν κάτω από τις μπότες τους, τα χέρια μας τα σπάσαν με τα γκλοπ, τα πρόσωπα μας τα λιώσαν με τις γροθιές τους τα πνευμόνια μας έχουν ακόμα τα χημικά που μας ψέκασαν, απαγορευμένα από διεθνείς συνθήκες. Θα πεθάνουμε μια ώρα αρχύτερα επειδή δεν συμφωνήσαμε με νόμους που μας κλέβουν τη ζωή. Είμαστε οι συλληφθέντες που σέρνονται στα δικαστήρια για χρόνια, ο Παναγιώτης που φόραγε λάθος χρώμα παπούτσια και έμεινε 40 μέρες φυλακή, ο Δημήτριος Αυγουστίνος που πέρασε την λάθος ώρα από το λάθος μέρος, οι 50 τραυματίες στον Ευαγγελισμό την 8η Μάρτη 2007.


Εμείς καίμε τις τράπεζές σας. Εμείς συγκρουόμαστε με την αστυνομία. Εμείς χαλάμε την κοινωνική γαλήνη που χτίζετε μέρα νύχτα λοβοτομώντας τους πολίτες να υπακούν και να σωπαίνουν. Εμείς φωτίζουμε ακόμα τις κρύες νύχτες που μας φέρατε. Εμέις λερώνουμε ακόμα τους τοίχους με συνθήματα που ακόμα και αν δουν τα μάτια σας δεν θα φτάσουν ποτέ στα αυτιά σας. Εμείς εκδικηθήκαμε τον Αλέξη στα οδοφράγματα το Σάββατο που οι ευηπόληπτοι πολίτες ξεγελούσανε πάλι τις συνειδήσεις τους από τον εβδομαδιαίο βιασμό. Δεν είναι σκληρές οι λέξεις μας. Σκληρή είναι η πραγματικότητά σας. Ο Αλέξης ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Κάθε νύχτα θα του ανήκει από εδώ και μπρος.


Τέλος στις ήρεμες νύχτες σας.


Χτυπήστε μας, ψεκάστε μας, συλλάβετέ μας, ρίξτε πλαστικές σφαίρες σαν αυτές που ρίχνετε από το Σάββατο, σημαδέψτε μας με τα πιστόλια ή πυροβολείστε στον αέρα (ή πάνω μας άραγε;). Επιστρατεύστε το παρακράτος, όπως κάνετε τώρα στην Πάτρα ή αυτούς τους πάντα πρόθυμους δημοσιογράφους το πραγματικό μακρύ χέρι της εξουσίας. Ο Πρετεντέρης, ο Ευαγγελάτος, ο Τριανταφυλλόπουλος, ο Καψής, η Τρέμη, ο Παυλόπουλος, o Papahelas. Και όλοι οι άλλοι. Από αυτούς κρέμεται η επιτυχία σας. Κρύψτε τις εικόνες της αστυνομικής βίας, σκεπάστε τα σκάνδαλα που βρωμούν, ψηφίστε τα αντιλαικά σας μέτρα με "κοινωνική συναίνεση".


Τη Δευτέρα στην Αθήνα βάλατε το παρακράτος σας να καταστρέψει μικρομάγαζα. Εμείς τους είδαμε να βγαίνουν μέσα από τα ΜΑΤ. Υπάρχουν και φωτογραφίες. Θα τις κρύψετε και αυτές, πετυχημένα. Ήδη τα παπαγαλάκια σας, μετά την πρώτη ταραχή, αναμασούν καλά όσα τους δασκαλέψατε.

Την Τρίτη δεν σεβαστήκατε καν την κηδεία του Αλέξη. Στείλατε τα ΜΑΤ και τους ζητάδες σας στην κηδεία για να προκαλέσουν 15χρονους. Ρίξατε δακρυγόνα και συλλάβατε μικρά παιδιά. Σκυλεύσατε το παιδί που εσείς δολοφονήσατε.


Πάψτε τα ψέμματα! Δεν είμαστε οι κουκουλοφόροι ούτε οι άγνωστοι γνωστοί. Είμαστε πολλοί και είμαστε εξοργισμένοι. Σταματήστε να πιπιλάτε ανοησίες. Από την Κομοτηνή ως τα Χανιά και από την Κέρκυρα ως την Ρόδο η οργή μας ξεχειλίζει. Έχετε πέσει με κάθε μέσο που διαθέτει η τερατώδης εξουσία σας να μας λιώσετε. Με γκλοπ, σφαίρες, δακρυγόνα, ΜΜΕ, προβοκάτσιες, παρακράτος.

Δεν έχουμε αυταπάτες. Δεν έχουμε τίποτα να ελπίζουμε. Γι'αυτό είμαστε επικίνδυνοι.

Δεν ξεγελιόμαστε ότι θα τα λάβετε υπόψη σας αυτά. Θάβετε καθημερινά τις κραυγές μας στο ψέμα σας.


Αντίο σας. Θα μας δείτε από τους καναπέδες σας στις τηλεοράσεις σας.


"Ιστορία ερχόμαστε. Κοίτα ψηλά στον ουρανό"



0 comments so far.



copy is right...